Questions and Answers Part of Speech and English Sentence Pattern

The following is a Questions and Answers formative test on Parts of Speech and English Sentence Patterns.

formative test on Parts of Speech

Questions and Answers about Part of Speech and English Sentence Pattern

Complete the following sentences by choosing the word or phrase that best fits the answer

1. Maya : Good morning, Dodi Dodi , Maya.

A. I’m sorry.
B. Good morning
C. I am eating
D. Yesterday

2. Vira : Hi, Yola. …………

    Yola : I’m fine. How about you, Vira?

A. How are you?
B. I am hungry
C. My dog
D. Wonderful

3. Ridho     : …………

    Dona   : Nice to meet you too.

A. I’m good.
B. Yes, it is.
C. Nice to meet you.
D. Who are you?

4. .............is a teacher.

A. My father
B. Cannot
C. Who is he?
D. Tomorrow

5. He … a student.

A. who
B. is
C. what
D. beautiful

6. Andi is a banana.

A. Budi
B. yesterday
C. eating
D. will

7. My little sister is ………

A. now
B. beautiful
C. tonight
D. zebra cross

8. Your house is ………

A. big
B. my father
C. five people
D. clock

9. I bought a cat.

A.    black
B.    500
C.    tomorrow
D.    are

10. Rina loves cat very much has 5 cats in the house.

A. It
B. He
C. You
D. She

Check your answers with the Key which is at the end of this article. Count the correct answers. Then use the following formula to find out your level of mastery of this Learning Activity.

Level of mastery = Number of correct answers x 100%
                                   Number of questions

Meaning level of knowledge: 

  1. 90-100% = very good
  2. 80-89% = good
  3. 70-79% = enough
  4. <70% = less

If your score is less than 70, please read and study the discussion in this learning activity again. If your score is above 70, you can proceed to the next discussion. Congratulations!

Answers key

  1. B
  2. A
  3. C
  4. A
  5. B
  6. C
  7. B
  8. A
  9. A
  10. D
Thus the formative test about Questions and Answers about Parts of Speech and English Sentence Patterns. Hopefully it can help you learn English easily. 

Post a Comment for "Questions and Answers Part of Speech and English Sentence Pattern"